Men behöver inte trassla till det för att det ska bli gott. Som här, till exempel. En frisk kvarg i botten, vräk över bär och toppa med smält choklad. Färdigt. Vän av ordning kanske undrar över namnet – Bärfröjd. Jordgubbarna, visst, men det är väl allt som kan kallas för bär i den här blandningen? Nej, faktiskt inte. Både bananplantan och vattenmelonens växt är örter, vilket gör bägge två till bär. Bananen är till och med världens största ört. Det ska erkännas att kakaon inte är något bär, men låt oss inte hänga upp oss på småsaker utan bara njuta i stället.

Vän av ordning kanske undrar över namnet - Bärfröjd. Jordgubbarna, visst, men det är väl allt som är bär i den här blandningen? Nej, faktiskt inte.

Bärfröjd

Måltid: Efterrätt
Kök: Fusion, Sverige
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 300 gram kvarg Lindahls med smak av vattenmelon
  • 1 st banan
  • 1 liter jordgubbar rensade och sköljda
  • 75 gram mörk choklad (70%)

Instruktioner

  • Fördela kvargen lika i fyra serveringsskålar.
  • Skala och dela bananen i ganska små bitar och fördela dessa i skålarna.
  • Dela de rensade och sköljda jordgubbarna i lagom stora bitar. Låt dem gärna ligga på hushållspapper en stund för att få bort en del av vattnet, och fördela sedan jordgubbarna mellan skålarna.
  • Smält chokladen i ett vattenbad och ringla chokladen över bären.
  • Låt stå i kylen en liten stund före servering. Dekorera gärna med lite färsk citronmeliss.