Bananglass

Banan är en glassmak som visserligen står stadigt på egna ben, men för att verkligen skina är det trevligt om den söta milda banansmaken kompletteras med exempelvis mörk choklad eller bär. Försök att undvika att blanda för många olika smaker eftersom det lätt kan få banansmaken att hamna i bakgrunden.

Se till att välja så mogna bananer som möjlig så att du får mycket banansmak och mycket naturlig sötma.

Bananglass

Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 4 st äggulor
  • 1 dl mjölk
  • 200 g banan rejält mogna
  • 0,5 dl socker valfritt

Instruktioner

  • Skala och mosa bananerna med en gaffel och ha ner moset i en plastbunke.
  • Häll ner de övriga ingredienserna i bunken och viska lätt tills du har fått bort bananklumpar.
  • Häll ner blandningen i glassmaskinen och låt den arbeta i 50 minuter.
  • Servera gärna glassen med skivad banan och lite mörk choklad, eller med färska bär.

Anteckning

Se till att välja så mogna bananer som möjlig, gärna så mogna att hela skalet är näst intill brun-svart. När bananen är så mogen har den inte bara mer smak, den är dessutom så söt att du inte behöver använda socker i glassen om du inte vill. Därför är sockret i receptet frivilligt.
Rulla till toppen