Yngsta dottern kastade sig ut i köket och experimenterade fram det här receptet, med lika delar erfarenhet från sockerkaksbak och entusiasm. För vanilj är ju gott och blåbär är gott, då borde blåbärjsvanilj vara jättegott – eller hur? Logiken fungerade klockrent i det här fallet! Pudra eventuellt över lite florsocker på toppen, så ser de riktigt bageribakade ut!

Blåbärsmuffins
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 10 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 25 g smör smält
- 1,5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 dl blåbär frysta, otinade
- 4,5 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225° grader.
- Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
- Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i blåbären .
- Fördela jämt i stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder. Den kortare tiden för ljusare muffins, längre om du vill ha dem mörkare.