Blåbärsmuffins i airfryer

Det går utmärkt att baka muffins i airfryer visade det sig. Jag fick laborera lite med receptet i appen som följde med. Jag hade inte för avsikt att baka 21 stycken så jag fick prova mig fram tills jag fick ut 9 muffins. Eftersom de är mycket större än småmuffins tar de nästan dubbelt så lång tid att grädda, men tro mig.

Det är värt det!

Blåbärsmuffins i airfryer

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter

Utrustning

Portioner 9
Skriv ut receptet

Ingredienser

 • 1 st ägg
 • 2 dl socker
 • 1,5 dl mjölk
 • 200 g blåbär
 • 3 dl mjöl
 • 1 msk rapsolja
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk kanel

Instruktioner

 • Vispa socker och ägg fluffigt. Tillsätt försiktigt oljan och mjölken.
 • Blanda torrvarorna, mjöl, bakpulver, kanel.
 • Vänd ner i mjölkblandningen.
 • Häll i blåbären.
 • Fördela smeten jämt mellan silikonformarna.
 • Grädda dina muffins i airfryern i 21-23 minuter på 180°.
 • Ta ut dina muffins ur airfryern. Låt svalna helt innan du försöker hantera dem.
Rulla till toppen