Broccolibiffar

Jag är väldigt förtjust i broccoli, jag älskar smaken, så det är förvånande att jag inte kommit på idén att göra biffar på broccoli tidigare. Det är en underbar idé. Dessutom är det helt fantastiskt nyttigt, du får lätt i dig hela dagsbehovet av C-vitamin och en massa andra trevliga vitaminer. Kombinera med en mild ädelostsås så blir det nästan svårt att sluta äta!

Färsk broccoli har en fräsch, grön smak som passar otroligt bra till ädelostsås.

Broccolibiff

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 18 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 750 g Broccoli
  • 2 st ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm lökpulver
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Förkoka broccolin så att den blir mjuk nog att stavmixa. Låt den inte koka för länge, då blir den blöt och slaskig.
  • Mixa broccolin med stavmixer eller matberedare. Blanda i matlagningsgrädden, kryddorna, äggen och majsstärkelsen.
  • Det blir en klickbar, ganska styv smet som nästan går att forma till biffar redan innan stekning. Sista snitsen lägger man i stekpannan som bör vara medelvarm.
  • Stek 3-4 minuter per sida så det blir en vacker, lite knaprig stekyta.
  • Servera med ädelostsås och kokt potatis.

Rulla till toppen