Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon annan svamp. Den är en av de mest populära matsvamparna vi har eftersom det inte finns någon giftig som är lik nog att ställa till med bekymmer. Smörstekt på nybakat bröd, som fyllning i en crêpe eller smaksättare i sås – kantarellen är väldigt flexibel och går att använda på väldigt många ställen.
Byt mjölken helt eller delvis mot grädde om du vill ha en kantarellgräddsås.
Kantarellsås
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 dl kantareller rensade, delade och förvällda
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- salt och svartpeppar
- soja
Instruktioner
- Fräs kantarellerna hastigt i fettet i en kastrull.
- Strö över mjölet. Tillsätt mjölken och rör om ordentligt. Låt koka upp.
- Låt såsen sjuda 3-5 minuter tills den fått den konsistens du önskar.
- Smaka av med lite salt, peppar och en liten skvätt soja för färgens skull.