Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan man alltid göra. Men när tillfälle ges byter jag väldigt gärna den vanliga svampen mot kantareller. Det är en delikatess som är svårslagen i en svampsås och väldigt säsongsbundet, om inte frysen är välförsedd förstås. Såsen är alldeles perfekt till panerad kyckling eller fisk samt ugnsgrillad potatis, i det här fallet blå kongo med sin fantastiska färg, med färsk timjan.

Kantareller är en delikat svamp att göra sås på!

Champinjonsås

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 12 st champinjoner medelstora
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • soja

Instruktioner

  • Borsta och skiva svampen. Fräs den hastigt i fettet i en kastrull.
  • Strö över mjölet. Tillsätt mjölken och rör om ordentligt. Låt koka upp.
  • Låt såsen sjuda 3-5 minuter tills den fått den konsistens du önskar.
  • Smaka av med lite salt, peppar och en liten skvätt soja för färgens skull.

Rulla till toppen