En enkel variant av äggpasta som inte skiljer sig speciellt mycket från den enklare vetepastan bortsett från att den har lite mer smak och en lite fastare konsistens, vilket gör att den lämpar sig bättre om du föredrar pasta med lite mer tuggmotstånd – al dente.
Färskpasta med ägg
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 300 gram
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 250 gram vetemjöl special
- 3 km salt
- 1 st ägg
- vatten Fingervarmt
Instruktioner
- Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjöl och salt i behållaren och sätt på locket.
- Knäck ägget i ett glas och fyll på med fingervarmt vatten tills blandningen blir en deciliter.
- Starta maskinen, strila ägg- och vattenblandningen genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
- Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.
Anteckning
Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.