Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

När en femåring vill ha mat är det bråttom. Om barnet själv får vara med och blanda och röra vinner jag lite tid. Vilken tur att de här fiskfärsbiffarna blir klara på under 10 minuter när man väl trycker på start!

Servera till couscous, som också går fantastiskt fort att tillaga, och en röra av grönsaker med lite salt och persilja i så kan du ha middagen klar på under 20 minuter, med marginal.

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 48 minuter
Portioner 12 stycken
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 800 g vit fisk
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 st lime
  • 2 st ägg
  • 1 st silverlök eller salladslök
  • 2 dl kokos riven
  • svartpeppar och salt

Instruktioner

  • Finfördela fisken i en matberedare. Lägg i lite i taget, och kör med knivarna tills all fisk är en smet.
  • Finhacka löken.
  • Blanda i äggen, skal och saft från en halv lime, bladen från bladpersiljan, löken och 2 msk kokos. Om du vill kan du ha i lite chili, det ger en trevlig hetta som passar bra till kokos och lime.
  • Häll resten av kokosen i en djup tallrik.
  • Forma fiskfärsbiffar och vänd dem i kokos.
  • Lägg 6 fiskfärsbiffar i korgen och kör dem på fiskprogrammet, 200°C i 9 minuter, eller tills de fått fin färg och är genomlagade. Tryck på dem med ett finger, är de mjuka och svampiga behöver de någon minut till. Hur länge du måste köra dem beror delvis på vilken maskin du har, men också hur stora biffar du gör.
  • Servera med couscous, mangosalsa, en kall sås och blandade grönsaker.
Rulla till toppen