Ingen reklam, tack

Vi har verkligen försökt, men sökfunktionen är lite egendomlig ibland. En av de bäst fungerade ersättningarna till vår nuvarande har dock en egenskap som jag inte kan acceptera: Den trycker in reklam på sidan. Hur vi än vänder och vrider oss ska de visa annonser (ja ni vet säkert vilken stor sökmotor jag menar). De saknar reklamfritt alternativ, och på ett sätt kan jag förstå det. Det är inte välgörenhet de bedriver. Samtidigt är det här ingen vinstdrivande sida, vi tjänar faktiskt ingenting på den. Om jag tänker till har vi bara utgifter för den.

Men receptsidan är fortfarande smidigare än alla lappar jag drällde och tappade bort, och jag kan nå den från lokala livsmedelsbutiken när jag står där och kommer på att jag vill ha Rabarberpaj, Biff Stroganoff eller Korv a la Forsell till middag. Dessutom tycker jag den är fin, och det är roligt att pyssla med den. Särskilt nu när jag äntligen, sakta men säkert börjar lära mig det nya gränssnittet. Alla behöver en hobby antar jag. För även om det inte syns utåt så händer det saker på baksidan.

Så vad gör vi nu då? Den moderna människan exponeras tillräckligt för reklam utan att SvenskaRecept ska bidra till bruset också. Vi fortsätter att vara ”den utan reklam”, och försöker lösa sökfunktionaliteten på något annat sätt. Med över 600 recept i databasen är det lite pyssligt, så det kan ta sin lilla tid innan vi lyckas.

Tills vidare får ni ha visst överseende med sidans sökfunktion och se de konstiga träffarna som en ofrivillig extrafunktion.

Tack för visat tålamod.

/Redaktionen

Tillägg från teknikpysslarna

Det finns ett par grundprinciper som vi arbetar efter.

  • Du ska kunna läsa alla och hela recepten. Vi vill inte visa hälften och ”vill du läsa resten så…” eller lägga oss bakom någon form av betalvägg. Det skulle bara göra det trassligare för oss och framför allt trassligare för dig som besöker oss.
  • Du ska kunna besöka oss utan att sidorna ser ut som ett raveparty med blinkande annonser och rutor som dyker upp på skärmen. Det ska inte behövas annons- och popup-blockerare för att du ska få en trevlig upplevelse.

Detta begränsar oss givetvis en aning eftersom det ger oss utgifter men inga intäkter. Hade vi haft mycket pengar hade vi kunnat göra sidan snyggare och mer omfattande med bättre sökfunktion. Vi vill dock inte lägga din upplevelse på offeraltaret för få de pengarna utan försöker hellre göra det bästa av situationen.

Rulla till toppen