En äkta kalvdans görs på den proteinrika första råmjölken, men i brist på denna kan man fuska sig fram. Vi kryddade med mandel, men du kan välja kardemumma eller kanel om du hellre föredrar det. Om du vill vara säker på att grädda den utan att bränna den ställer du ugnsformen i en större form fylld med vatten. Glöm inte att smörja formen innan du häller i smeten.
Falsk kalvdans
Portioner 6 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 600 g zucchini
- 5 msk vetemjöl
- 5 dl grädde
- 5 dl mjölk
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl mandelmjöl
- smör
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200°C.
- Skala och tärna squashen i omkring 2 cm stora tärningar. Koka squashen i pastakastrull med insats så det inte bränner i botten. Koka den helt mjuk.
- Häll bort vattnet och stavmixa och mixa allt till en puré.
- Blanda ner mjölet i lite mjölk och rör noga så att det inte bildas några klumpar.
- Tillsätt resten av mjölken och grädden och vispa ner ägg och socker och blanda allt med squashmoset till en lös smet. Häll i mandelmjölet.
- Smöra en form och häll i smeten.
- Grädda i cirka 45 minuter mitt i ugnen.
- Servera ljummen med sylt och grädde.