Zucchiniplättar

Med bara några plantor i trädgården har du en stadig tillgång på råvara till den här rätten. Ju bättre du kramar ur vätskan ju fastare och finare plättar får du. Jag hade väldigt färsk vitlök i våra, det var en angenäm överraskning men gillar man inte vitlök kan man bara utesluta den helt eller ersätta den med t ex spiskummin.

Zucchiniplättar

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 18 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 280 g majs avrunnen vikt
  • 700 g squash ca 450g avrunnen
  • 0,5 msk salt
  • 2 st gul lök hackad
  • 2 klyftor vitlök krossad
  • 4 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • smör eller margarin till stekning

Instruktioner

  • Skala och riv squash. Lägg i ett durkslag och strö över saltet. Låt stå i ca 10 minuter.
  • Skala och hacka lök. Krossa vitlöken. Stavmixa majkornen till en slät smet. Blanda samman med lök och vitlök.
  • Blanda ner äggen i majssmeten, därefter mjölet.
  • Krama ur vätskan ur squashen.
  • Blanda ner den rivna squashen i smeten.
  • Stek på medelvärme tills de fått vacker färg och känns spänstiga när du petar på dem. Klicka ut ungefär 2 msk per plätt.
  • Servera nystekta med t ex stekt bacon och lingonsylt.
Rulla till toppen