Rågfrallor i airfryer

Det blev inte 9 frallor när jag provbakade, eftersom jag inbillade mig att jag inte behövde en digitalvåg. Det gick ju så där kan jag säga. Men de blev väldigt goda ändå, men lite små. Perfekt för små personer med små händer visade det sig.

Allt har sina för- och nackdelar tydligen.

Det går utmärkt att frysa frallorna, om du hinner.

Rågfrallor i airfryer

Måltid: Matbröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 9 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl mjölk 37°C
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl rågsikt till degen + lite extra till utbakningen

Instruktioner

  • Värm mjölken i mikrovågsugnen, i min räcker det med 15-20 sekunder på 900W för att det ska bli strax över 37°C.
  • Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken när den är 37°C, kontrollera med digital termometer.
  • Tillsätt olja, salt och rågsikt. Blanda till en smidig deg och knåda rejält på bordet.
  • Lägg tillbaka degen i bunken och strö över lite mjöl. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  • Dela degen i 9 bitar, kontrollera att de är lika stora med hjälp av hushållsvåg så blir de klara samtidigt när du gräddar dem.
  • Rulla bullarna till runda frallor och lägg dem på ett bakplåtspapper som du klippt till i rätt storlek för att passa din airfryer.
  • Låt frallorna jäsa i cirka 25 minuter, eventuellt lite längre om jästen är långsam.
  • Grädda frallorna i 12-14 minuter i 200°C. Den längre tiden för att få mörkare frallor och den kortare för att få dem ljusare.
Rulla till toppen