Grattis på födelsedagen

I början av februari 2015 satt Annica och jag hemma hos min moster Ingalill och pratade om matlagning och recept, och vi kom fram till att det var ganska rörigt med recept på fläckiga lösa papperslappar instoppade i olika kokböcker. Annica hade länge funderat över att programmera en databas för att lösa problemet, men den dagen kom vi på en annan variant på databasidén. Borde det inte gå att göra en webbplats och använda den för att hålla koll på alla recept?

Ingalill i vars matrum vi kom på idén som blev en webbplats.

Sagt och gjort, vi började pyssla med alla tekniska delar samtidigt med överraskande smidigt resultat. SvenskaRecept.se tog form och just den 21 februari öppnade vi dörrarna till vår webbaserade receptbok. Äntligen skulle det bli räfst och rättarting.

Så blev det, men det inträffade någonting som vi inte riktigt hade räknat med. Det började komma besökare som vi inte visste vilka de var till vår receptbok, och vi fick uppmuntrande e-post från okända människor som gillade våra recept och att vi inte hade en massa reklam överallt.

Sedan dessa har det blivit mer av allt – fler recept, fler nya funktioner, fler jättetrevliga besökare… kort sagt har allting växt. Vi använder det fortfarande som våran egen receptbok, men tack vare alla er som besöker oss har det blivit så mycket mer.

Stort tack till er alla, och grattis på födelsedagen SvenskaRecept.se.

Rulla till toppen