Ost – mer än bara pålägg

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av de godaste ostarna har en odör som kan få näshåren att blekna och åter andra ostar har ett utseende som är minst sagt egendomligt. Man kan ha färskost i efterrätter, riven ost till texmexrätterna, Parmesan att strö över pastan, Västerbotten i paj, ostpanering, osttäcken – det finns nästintill en ost för varje tillfälle, så jag bestämde mig för att samla alla ostrecept på ett och samma ställe.

Bönsoppa med getost

Bönsoppa med getost

Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i…

Baconlindad kyckling

Baconlindade kycklingbröst med fetafyllning

Getost eller fetaost i kycklingbröstet borgar för fest. Du kan i…

Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter

Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter

En förrättsklassiker som nästan inte kan gå fel. Om du…

Kasslerpaj

Kasslerpaj

Kassler och västerbottenost passar grymt bra ihop. Båda har rikligt…

Västerbottenjärpar

Västerbottenjärpar

Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…

Bakad potatis med fetaost och rökt skinka

Bakad potatis med fetaost och rökt skinka

Ibland har man tur när man botaniserar i delikatessdisken, den…

Ädelostsås

Ädelostsås

Den här ädelostsåsen är mild, det är inte helt uppenbart…

Rödbetssallad

Rödbetssallad

När någon säger rödbetssallad är det svårt att inte tänka…

Broccoli- och ädelostpaj

Broccoli- och ädelostpaj

Broccolin är en tuffing som odlats under flera tusen år.…

Exotisk Kassler

Exotisk Kassler

Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det…

Pasta med ädelost och broccoli

Pasta med ädelost och broccoli

Ädelost och broccoli är en kombination som är svårslagen, även…

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost

Frukt är gott i mat, om man vet hur man…

Rulla till toppen