Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om du ledsnat på den klassiska smaken av ljus eller mörk choklad kan du alltid smaksätta din ischoklad med mandellikör, konjak, apelsinskal eller pepparmint. Hemgjort godis blir alltid uppskattat, antingen som något sött och gott till kaffet på maten eller som present till värden eller värdinnan på julfesten.

Ett klassiskt julgodis!

Ischoklad

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 65 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 250 g choklad ljus eller mörk efter tycke och smak
  • 125 g kokosfett

Instruktioner

  • Bryt chokladen i bitar, lägg bitarna i kastrull tillsammans med kokosfettet. Sätt i kastrullen i ett s.k. vatten bad: man sätter ner kastrullen i en större kastrull med kokvatten, se till så att inte vattnet skvätter ner i chokladen.
  • Låt choklad och fett smälta i vattenbadet. Om du sätter kastrullen med chokladen direkt på plattan riskerar du att bränna vid chokladen och förstöra kastrullen i värsta fall. Om du ska ha ytterligare smaksättning blandar du i den nu.
  • Ställ ut ischokladformar på en plåt eller bricka.
  • Fyll i smet i formarna och ställ dem svalt så att de stelnar. Förvaras kallt i burk med lock och smörgåspapper mellan lagren.
Rulla till toppen