Jordgubbssoppa

Det sägs att man även äter med ögonen, vilket borde borga för att den här dessertsoppan kommer att göra ögonen proppmätta. Tack vare Soupmakern är den dessutom väldigt enkel att göra. Den passar utmärkt att göra dagen innan den ska serveras eftersom den ska serveras kylskåpssval men är väldigt varm när soupmakern är färdig med den. Om du har möjlighet att använda färska svenska jordgubbar får du givetvis den godaste smaken, annars går det nästan lika bra att använda jordgubbar från frysen. Se bara till att tina dem först.

En sval dessertsoppa men känsla av sommar.

Jordgubbssoppa

Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 5 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 600 gr jordgubbar
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 msk florsocker
  • 4 tsk disaronno Det går även bra med Amaretto

Instruktioner

  • Om det är färska jordgubbar, rensar och sköljer du av dem. Om det är djupfrysta bär, tina dem och se till att få med den smakrika vätskan som kommer från bären när du tinar dem.
  • Blanda allting i soupmakern och kör programmet för slät soppa. Det tar 23 minuter.
  • När soupmakern är färdig, häll över soppan i en passande behållare och ställ in den i kylen.
  • Servera soppan kylskåpssval. När du har hällt upp den serveringsskålar kan du dekorera den med exempelvis skivade jordgubbar om du har några över (här passar det bäst med färska bär som är fastare i konsistensen är frysta), lägga på några blad av citronmeliss, en lagom stor kula vaniljglass eller några mandelbiskvier som på bilden..

Rulla till toppen