De flesta gör sina scones som stora kakor som går att bryta i delar. Jag föredrar frallor, men det gör du som du vill. Tänk på att gräddningstiden påverkas av hur stora eller små du gör dina skapelser. Kom ihåg att om du använder ett grövre mjöl än vanligt vetemjöl kan du behöva justera mängden mjölk.
Scones (Grundrecept)
Tillagningstid 22 minuter
Portioner 12 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 8 dl mjöl
- 4 dl mjölk
- 100 g smör
- 4 tsk bakpulver
- 4 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver.
- Nyp ner smöret i mjölet. Blanda.
- Häll i mjölken, och blanda till en kladdig deg. Blir den inte kladdig, har jag lärt mig, är den för torr. Tillsätt lite mer mjölk i så fall.
- Lägg ut dina scones på bakplåtspappersklädd plåt. 12-16 stycken beroende på hur stora du vill ha dem.
- Grädda dem mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills de fått vacker färg.