Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra ihop med spiskummin, vitlök, morot och potatis, bland annat. Det här receptet baserar sig på ett av de medföljande recepten till SoupMakern, men jag bytte ut lite ingredienser och kryddor så att bara proportionerna mellan fasta ingredienser och buljong återstod. Resultatet blev en lite hetare, lite mer uppnosig pumpasoppa som passar otroligt bra med lite fetaost och oregano. De kikärtor som blir över kan man med fördel krydda och blanda ner i den färdiga soppan.
Pumpasoppa
Tillagningstid 24 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 100 g kikärtor avrunnen vikt
- 50 g gul lök
- 360 g pumpa butternut
- 7 dl grönsaksbuljong
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk chilipeppar
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Dela pumpan i 2cm stora bitar. Dela löken och skölj kikärtorna.
- Lägg alla ingredienser i SoupMakern och välj programmet för slät soppa.
- Servera med hela kikärtor, fetaost och nybakat bröd.