Linssoppa med morot

Linssoppa är lätt att variera och både gott och nyttigt. Krossade tomater och finriven morot ger soppan en matigare struktur, krydda gärna extra med paprika och basilika.

Linssoppa med morot
Lättlagad och god soppa som dessutom är billig!
Linssoppa med morot
Lättlagad och god soppa som dessutom är billig!
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka de röda linserna cirka 5 minuter i vattnet, längre tid om du använder andra linser än röda. Skala och riv moroten fint.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärningarna, moroten balsamvinägern och alla kryddorna. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Linserna ska vid det här laget redan börja mjukna om du använder de röda.
  3. Låt sjuda i 10-15 minuter till beroende på hur tjock du vill ha din soppa.
  4. Toppa eventuellt med något du tycker om, t ex knaperstekt bacon, korvslantar, örtkryddor, mozzarella eller gräddfil och servera med ett gott bröd vid sidan.