Grillspett är sån där smidig mat som är lätt att förbereda,  variera och tillaga. Om man dessutom använder sådant som egentligen bara behöver lite stekyta och värme på spettet blir maten klar på nolltid. Byt ut kasslern mot aubergine, champinjon eller hela små steklökar om du vill ha ett helt vegetariskt spett.

I brist på grill går en grillstekpanna bra att använda också.

Tropiska grillspett

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Kalorier: 152kcal
Portioner 10 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 st ananas färsk
  • 500 g kassler
  • 1 st mango
  • 10 st tomater körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk curry

Instruktioner

  • Skala ananas och mango. Dela frukterna i ganska stora bitar. Lägg bambupinnarna i blöt.
  • Putsa och skär kasslern i ganska stora bitar. Blanda olivolja och curry i en skål. Dela körsbärstomaterna i två delar.
  • Trä på bitar av ananas, kassler, mango och tomathalvor på spetten. Pensla med curryoljan.
  • Stek eller grilla på medelhög värme tills de fått färg och är lagom varma. Serveras till en kall curry sås och ris som huvudrätt eller som tillbehör till grillfesten.

Nutrition

Kalorier: 152kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 12g | Fat: 6g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 29mg | Natrium: 694mg | Kalium: 313mg | Fiber: 2g | Socker: 11g | Vitamin A: 8% | Vitamin C: 49% | Kalcium: 1% | Järn: 6%