SoupMakern får verkligen slita med alla hårda morotsslantar och broccolin, men den grejar det riktigt bra. Det blir en helt slät, krämig soppa med tydlig smak av både ädelost och broccoli, och eftersom jag nästan alltid köper förpackningar med 150g ädelost blir det lite över att lägga i soppan. Väntar man några minuter hinner osten smälta till en väldigt trevlig konsistens och blandar sig med broccolisoppan på ett synnerligen sympatiskt sätt.
Broccoli- ädelostsoppa med morot
Tillagningstid 24 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 360 g Broccoli små färska buketter
- 70 g ost typ Kvibille gräddädel
- 165 g morot slantad
- 6 dl grönsaksbuljong eller 2 tärningar + 6dl vatten
- 3 tsk olivolja extra
Instruktioner
- Slanta morötterna. Skölj och dela broccolin i små buketter.
- Lägg alla ingredienser utom olivoljan i SoupMakern och välj programmet för slät soppa.
- Ringla över en tesked olivolja över soppan strax före servering. Lägg eventuellt i lite extra ost, om det blir någon över.