Majonnäs

Jag är inte någon majonnäsexpert, jag äter knappt majonnäs alls om jag ska vara ärlig. Men ska det vara majonnäs alls ska det vara hemgjord. Eftersom jag vanligtvis har fransk senap hemma blir det senap som får stå för smaksättningen men jag vet att man kan använda citron också, jag har bara aldrig gjort det.

Majonnäs
Majonnäs är basen i flera andra såser, till exempel aioli och remouladsås.
Majonnäs
Majonnäs är basen i flera andra såser, till exempel aioli och remouladsås.
Portioner Tillagningstid
2dl 10min
Portioner
2dl
Tillagningstid
10min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: dl
Ingredienser
Portioner: dl
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda äggulor, senap och vinäger i matberedaren. Bäst resultat får man om man använder ingredienser med samma temperatur.
  2. Vispa medan du tillsätter oljan, droppsvis står det i de flesta recept, men en tunn stråle fungerar också har jag märkt. Bara man inte häller på för mycket på en gång, för då skär det sig.
  3. Om majonnäsen skär sig kan du rädda den genom att ha ner en äggula i en annan skål, och sen försiktigt (skedvis!) hälla över den spruckna majonnäsen under vispning.
  4. Under förutsättning att ingen är i majonnäsen med fingrarna och petar står den sig i kylskåp i åtminstone en månad.