Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade svenska klassikerna. Här hemma går de åt i rask takt, och de som inte går åt vid middagen blir utmärkt pålägg dagen efter. Pannbiffar blir inte långlivade här hemma, därför är receptet väl tilltaget för att vara till två personer. Att biffarna blir ungefär 100g beror mest på att det är det mesta som ryms i min vänsterhand när jag ska platta till biffarna. Man kan göra mindre biffar om man vill, men då börjar de likna misshandlade köttbullar tycker jag, och nu var det ju ändå pannbiff vi skulle ha.

Pannbiff med lök
Jag serverar helst pannbiffarna tillpotatismos, nykokad och lätt saltad broccoli, lingonsylt och vad jag hittar för färska grönsaker i köket i övrigt.
Pannbiff med lök
Jag serverar helst pannbiffarna tillpotatismos, nykokad och lätt saltad broccoli, lingonsylt och vad jag hittar för färska grönsaker i köket i övrigt.
Portioner Tillagningstid
14st a ca 100g 40min
Portioner
14st a ca 100g
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st a ca 100g
Ingredienser
Portioner: st a ca 100g
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Riv löken och blanda ner ströbröd, matlagningsgrädde, kryddor och ägg. Smaka av med salt redan nu så kan du smaka av smeten utan att behöva äta rå köttfärs. Det behöver vara ordentlig fart på blandningen, köttfärsen kommer att dämpa kryddningen ganska rejält.
  2. Blanda i färsen och se till att det blandas ordentligt, men knåda inte smeten för mycket.
  3. Stek på medelhög värme i rikligt med smör, några minuter på varje sida. Ta vara på de goda smakerna i stekpannan genom att steka lökringarna i stekfettet som blir kvar efter att du stekt pannbiffarna.
  4. Servera pannbiffarna med potatismos, den stekta löken och färska grönsaker.