De flesta stek- och grillkryddor jag hittat innehåller väldigt mycket salt. Så varför inte blanda sin egen kryddblandning, det är faktiskt betydligt enklare än det verkar. I det här fallet har jag utgått från att kryddblandningen ska användas på kött som steks eller grillas, och anpassat blandningen efter det men den är lika god till kryddade kikärtor eller andra tillbehör som behöver piffas till lite. Den enda kryddan som kan vara svår att hitta är blandningen “Japansk Umami” men den är absolut inte viktigare än att det går att strunta i den. 2 msk salt väger knappt 40g och hela kryddblandningen väger 200g vilket gör att den egna kryddblandningen innehåller ungefär 20% salt, istället för 60-80% som de köpta. Det kan vara värt att ha i åtanke när det sedan är dags att krydda köttet. Gör ett litet stekprov innan du grillar allt kött, så att du vet på ett ungefär hur mycket grillkrydda du ska massera in i köttet för att få den ultimata smakupplevelsen!

Stek - och grillkrydda
Det är inte svårt att blanda sin egen grillkrydda.
Stek - och grillkrydda
Det är inte svårt att blanda sin egen grillkrydda.
Portioner Tillagningstid
200g 5min
Portioner
200g
Tillagningstid
5min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: g
Ingredienser
Portioner: g
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda alla kryddorna noga. Förvara torrt, i en burk med tätslutande lock.