Eftersom jag inte kan någonting om viner, varken vita eller röda, är det nästan uteslutande så att jag handlar på rekommendation från Systembolagets personal. Utan deras kunskaper hade jag förmodligen bara huggit en flaska som garanterat smakar rävgift, för att besviket konstatera att det där med vin inte är min grej. Jag är fortfarande inte övertygad om dess drickbarhet, men som krydda är vin väldigt trevligt.

Vitvinssås med ägg och räkor
Vitvinssås med ägg och räkor passar utmärkt till torskrygg eller hemgjorda fiskpinnar.
Vitvinssås med ägg och räkor
Vitvinssås med ägg och räkor passar utmärkt till torskrygg eller hemgjorda fiskpinnar.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka ägget och låt det kallna innan du grovhackar det. Rör ner mjölet i det smälta smöret, späd med vin, fond och grädde.
  2. Låt den sjuda i tio minuter, en kvart, tills den börjar se lite tjock ut. Rör om då och då. Vänd ner räkorna och det hackade ägget. Räkorna ska bara bli varma, men inte koka för att undvika att de blir sega.
  3. Smaka av med salt och peppar. Blanka av den med en klick smör före servering.