Stuvad spenat

Stuvad spenat passar som tillbehör till de flesta stekta eller panerade rätter oavsett om det kött, fisk eller fågel. Dessutom är det väldigt nyttigt, tänk bara på att små barn under ett år inte ska äta några mängder.  Spenat har imponerande järninnehåll men är även rik på kalcium, magnesium och kalium. Spenat innehåller dessutom en ansenlig mängd A-vitamin liksom även en hälsosam dos C- och E-vitamin, tiamin, riboflavin och folsyra.

Karls-Alfreds stapelföda.

Stuvad spenat

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 450 g spenat djupfryst, hackad
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 25 g smör
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Tina spenaten på låg värme i kastrull.
  • Blanda vetemjölet i mjölken och häll över den tinade spenaten. Lägg i smöret.
  • Ge spenaten ett upp kok och smaka av med salt och peppar.
  • Serveras nylagad som tillbehör till stekta rätter av fisk, kött eller fågel.

Rulla till toppen