Tacogryta

Tacokvällarna är mysiga, men hur ofta får man inte en massa över som i värsta fall går rakt ner i soporna utan att någon ens tänkt på att det fortfarande är mat och att det fortfarande är användbara ingredienser! En tacogryta är det perfekta sättet att ta tillvara alla de där resterna, och ju mer du får över ju bättre för en gångs skull! Det är dessutom den perfekta matlådan, plocka med lite nachos och guacamole istället för riset och du har den perfekta lådan. Serveras med fördel till en ljus öl, Mariestads alkoholfria är ett mycket gott alternativ.

Här har jag gjort det enkelt för mig och använt en del färdiga prylar, men det står dig givetvis helt fritt att göra din egen salsa och din egen kryddblandning för att krydda färsen om du har tid.

Ju mer du fått över från tacokvällen, ju bättre.

Tacogryta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g köttfärs tacokryddad, stekt
  • 3 st plommontomat färsk, grovt hackad
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk majskorn
  • 1 st gul lök färsk, grovt hackad
  • 2 klyftor vitlök färsk, hackad
  • 0,5 st röd paprika färsk, strimlad
  • 1 dl tacosås
  • 1 dl ost riven
  • 25 g smör

Instruktioner

  • Svettas löken mjuk i smöret på medelhög värme, Ta upp löken och lägg i färsen. Låt den fräsa tills den är genomvarm.
  • Lägg i resten av ingredienserna utom osten, som du sparar till serveringen, och fräs tills det är genomvarmt. Om tacosåsen inte räcker för att göra det till en gryta, det är för torrt alltså, kan du tillsätta en liten skvätt vatten, knappt en deciliter eller så.
  • Servera med kokt ris, jalapeños och tabascosås. Toppa med osten.

Rulla till toppen