Tomtegodis

Julgodiset Tomteskum, eller skumtomtar som vissa säger, är ett godis som klarar sig utmärkt på egen hand, men man kan roa sig med att förändra dem en aning. Det här tomtegodiset innehåller bara en enda ingrediens – skumtomtarna – men resultatet blir nästan marängliknande med ett frasigt yttre och ett segt inre. De fungerar fortfarande bra som godis, men passar även bra att servera till kaffet tillsammans med andra kakor.

Det går dessutom utmärkt att göra även tillsammans med små barn så länge en vuxen hanterar ugnen och plåtarna. Det är bara att placera ut tomtarna på plåten, och givetvis måste man ju provsmaka en del medan man håller på.

Och om du tittar på bilden så ser du inte fel, de har olika färger. De rosa är den klassiska smaken, medan de gröna är årets smak som är päron. Och det som normalt är vitt har fått en lite mörkare brungul nyans eftersom det är gräddat i ugnen.

Marängliknande kreationer gjorda på skumtomtar.

Tomtegodis

Måltid: Godis
Kök: Sverige
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 15 st skumtomtar

Instruktioner

  • Ställ in ugnen på 150 grader över- och undervärme.
  • Lägg fram en ugnsplåt och lägg ett bakplåtspapper på plåten.
  • Placera ut skumtomtarna på plåten. Tänk på att lägga dem med ett par centimeters mellanrum eftersom de kommer att svälla ganska ordentligt.
  • Sätt in plåten mitt i ugnen.
  • Efter 12 minuter tar du ut plåten och låter kreationerna svalna. När du tar ut plåten har de svällt ordentligt, men de kommer pysa ihop och bli väldigt platta i takt med att de svalnar.
  • När de har svalnat, lägg dem i en burk och förvara dem torrt.
Rulla till toppen