En rykande het torskgryta med mycket smak och en fantastisk doft, tydligt inspirerad av det spanska köket. Eftersom det kan vara bråttom att laga mat ibland utgår receptet från att du använder frysta grönsaker och frysta men tinade räkor. Istället för torsk kan du välja vilken vit fisk du vill, eller lax om du föredrar det.
Torsk i saffran
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 400 g torsk
- 2 burk krossade tomater
- 4 msk rapsolja
- 400 g grönsaksblandning fryst
- 2 påsar saffran
- 300 g räkor
- 1 tärning fiskbuljong
Instruktioner
- Dela fisken i ganska stora bitar. Lägg i fiskbitarna, buljongen och kryddorna i de sjudande tomaterna och låt sjuda försiktigt tills de är genomkokta.
- Häll i grönsakerna och låt dem puttra i grytan tills de är genomvarma. Allra sist häller du räkorna. Låt dem inte koka för länge så de blir sega.
- Serveras som vanlig gryta, till potatis eller ris.
Anteckning
Energifördelning (en portion):
Fett: 15 gram
Protein: 41 gram
Kolhydrater: 12 gram Kcalorier: 359 / portion
Fett: 15 gram
Protein: 41 gram
Kolhydrater: 12 gram Kcalorier: 359 / portion