Torsk i saffran

En rykande het torskgryta med mycket smak och en fantastisk doft, tydligt inspirerad av det spanska köket. Eftersom det kan vara bråttom att laga mat ibland utgår receptet från att du använder frysta grönsaker och frysta men tinade räkor. Istället för torsk kan du välja vilken vit fisk du vill, eller lax om du föredrar det.

Saffransdoftande gryta med vit fisk, saffran och grönsaker. Många spanska rätter innehåller saffran, som får helt andra egenskaper när det blandas med salta smaker. Den fantastiska aromen är dock den samma.

Torsk i saffran

Måltid: Huvudrätt
Kök: Spanien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 2 burk krossade tomater
  • 4 msk rapsolja
  • 400 g grönsaksblandning fryst
  • 2 påsar saffran
  • 300 g räkor
  • 1 tärning fiskbuljong

Instruktioner

  • Dela fisken i ganska stora bitar. Lägg i fiskbitarna, buljongen och kryddorna i de sjudande tomaterna och låt sjuda försiktigt tills de är genomkokta.
  • Häll i grönsakerna och låt dem puttra i grytan tills de är genomvarma. Allra sist häller du räkorna. Låt dem inte koka för länge så de blir sega.
  • Serveras som vanlig gryta, till potatis eller ris.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 15 gram
Protein: 41 gram
Kolhydrater: 12 gram
Kcalorier: 359 / portion

Rulla till toppen