Muffins är gott. Använd muffinsplåt så håller formarna formen lättare om du använder stora formar. Eftersom jag har frysen full av vinbär måste jag ju testa att göra vinbärsmuffins, och det blev så gott att håret på armarna reser sig!

Vita vinbär alena står för smakerna, och även om de inte syns särskilt mycket finns de där. Jag lovar.

Vinbärsmuffins

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 50 minuter
Kalorier: 328kcal
Portioner 10 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vita vinbär mosade
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och rumsvarmt smör. Knäck i äggen ett i taget och rör poröst. Blanda ner mjölken.
  • Mosa de vita vinbären med en gaffel. Blanda ner bakpulvret i mjölet.
  • Blanda ner de mosade vinbären i smörblandningen. Rör sist ner mjölblandningen till en trög smet. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om smeten blir för fast.
  • Fördela jämt i 10 stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder.

Nutrition

Kalorier: 328kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 5g | Fat: 14g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Kolesterol: 88mg | Natrium: 242mg | Kalium: 127mg | Fiber: 2g | Socker: 22g | Vitamin A: 8% | Vitamin C: 17% | Kalcium: 2% | Järn: 11%