Ostfylld köttfärslimpa

Det här receptet utgår från att du använder en Airfryer, men det går lika bra med vanlig ugn. Tänk på att tiden i ugn blir mycket längre.

Ostfylld köttfärslimpa

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 6 pers
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 msk HP-sås
  • 1 st ägg
  • 6 skivor färdigskivad hamburgerost strimlad
  • Mjukost, Kavli Strong Sriracha Efter tycke och smak

Instruktioner

  • Blanda allt utom osten till en smet. Lägg ut smeten på ett bakplåtspapper. Använd ett annat papper för att platta ut smeten till en platta.
  • Lägg ut osten, så mycket du vill ha, på köttfärsplattan.
  • Vik in kanterna först, annars rinner ostfyllningen ut när den blir varm.
  • Rulla ihop köttfärslimpan och använd pappret för att klämma ihop den, så att inte osten pyser ut när det blir hett.
  • Vänd på köttfärslimpan och kontrollera undersidan också.
  • Lägg köttfärslimpan i en rund form som passar i din Airfryer.
  • Lägg i formen i din Airfryer. Du behöver inte förvärma den.
  • Sätt din Airfryer på 180°C i 25 minuter. Den ska ha fått fin färg och ska inte vara mjuk och svampig när du trycker på den. Är du osäker, kör 5 minuter till.
  • Låt den vila någon minut innan du skär upp den. Servera med kokt potatis, en enkel brunsås och lingonsylt.
Rulla till toppen