En fin bit torskrygg är svår att misslyckas med, särskilt om man gör den i ugnen. Allt det gottiga stannar kvar i fisken och i såsen, och det enda du behöver göra extra är potatisen. Allt annat finns i samma form, snabbt, lätt och smidigt!

Torskrygg med bacon och svamp
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 3 bitar torskrygg
- 1 pkt bacon
- 2 dl Oatly Imat matlagdningsbas
- 2 dl Oatly Fraiche
- 1 dl ost parmesan, riven
- 250 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kantarellfond
- smör till stekningen
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Riv osten. Blanda Oatly fraiche, Oatly Imat, fond och dijonsenap.
- Skölj och dela svampen. Hacka bacon och lök. Fräs i smöret tills baconet är helt genomstekt och svampen och löken börjar få färg.
- Lägg torskryggarna i en ugnsfast form. Blanda ner svamp- och baconfräset i oatlyblandningen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
- Häll blandningen över fisken. Strö över osten. Gratinera i ugnen i 25-30 minuter, prova med provsticka när fisken är klar.
- Servera till kokt potatis.