Älgfärs har väldigt mycket egen smak så det behövs inte jättemycket kryddor faktiskt för att det ska bli gott. Väljer du fullfeta produkter kan det bli väldigt mycket fett i maten, vilket kan vara bra att veta för de som har en lynnig matsmältning.

Älgfärsgratäng
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 600 g älgfärs
- 140 g kalkonbacon
- 200 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 100 g ost 10% fett, riven
- 2 dl minifraiche 5% fett
- 160 g ädelost 17%
- 2 msk rapsolja
Instruktioner
- Fräs färsen i oljan. Klipp ner baconet i färsen och fräs lite till. Skiva och fräs champinjonerna och löken i lite rapsolja.
- Blanda ner ädelosten och fraichen i färsblaningen. Smaka av med paprikapulver, salt, svartpeppar och eventuellt lite timjan.
- Blanda i broccolibuketterna och den skivade stammen i färsblandningen. Häll i blandningen i en ugnsfast form.
- Strö över den rivna osten och gratinera i 200°C mitt i ugnen till broccolin är mjuk, ca 20 minuter.