Whiskysenap

Det är lätt att göra egen senap, det tar inte alls lång tid och det blir väldigt gott. Det rör sig inte om några ovanliga eller konstiga ingredienser heller, alltihop går att hitta i nästan vilken matvarubutik som helst. Enda ursäkten att inte göra senap ska väl möjligen vara den att man inte gillar senap!

Hemgjord sötstark whiskysenap är en delikatess.

Whiskysenap

Måltid: Tillbehör
Kök: Frankrike, Indien, Italien
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 1 burk
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl senapspulver Colmans
  • 1,25 dl vatten kokande
  • 1 krm salt
  • 2 msk brun farin
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk whisky

Instruktioner

  • Blanda mjöl och senapspulver i en skål. Häll över det kokande vattnet. Rör till en slät smet.
  • Smaksätt med farin, socker, vinäger och whisky.
  • Rör ner grädde och vispa slätt. Smaka av med salt. Om det är för starkt kan du tillsätta mer grädde och/eller socker.

Rulla till toppen