En väldigt mild och god soppa, men den är knappast färgsprakande. Därför är ärtorna är viktiga eftersom de inte bara en färgklick, utan även tillför en passande smak och ytterligare en textur.
Blomkålssoppa med ärtor
Tillagningstid 30 minuter
Utrustning
Portioner 3
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 3 dl ärtor djupfrysta
- 400 gr blomkål
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 6 dl vatten
- salt och svartpeppar Efter smak
- persilja Efter smak
Instruktioner
- Häll de djupfrysta ärtorna i en bunke. Koka upp vatten och häll det över ärtorna. Ställ undan bunken och låt ärtorna tina. Om du använder färska ärtor kan du hoppa över det här steget.
- Skär bort stocken från blomkålshuvudet och dela stora buketter till mindre.
- Häll ner blomkålsbuketter, buljongtärningar och vatten i Soupmakern och kör programmet för slät soppa.
- När soppar är klar häller du av ärtorna.
- Häll upp soppan i djupa tallrikar och fördela ärtorna mellan tallrikarna. Strö över salt, svartpeppar och persilja efter tycke och smak.