Ärtsoppa med sparris

Om du tycker om smaken av sparris men tycker att smaken kan bli lite väl intensiv eller bara vill piffa upp din ärtsoppa med lite lyxigare smak, gör en ärtsoppa med smak av sparris. Med en soupmaker kan det dessutom inte vara enklare. Kan du grovhacka och inte missa soupmakerbehållaren har du alla kunskaper och färdigheter som behövs.

Här har jag dekorerat soppan med de smörstekta topparna från sparrisen som befinner sig i soppan, men det är helt frivilligt.

Ärtsoppa med sparris

Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 3
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 300 gr gröna ärtor
  • 200 gr sparris
  • 50 gr gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Detta steg är valfritt, Vill du göra en snabbsoppa, hoppa direkt till nästa steg. Skär av sparristopparna, stek dem i smör och spara dem som smakrik dekoration.
  • Grovhacka gul lök, sparris och vitlöksklyftorna.
  • Ha ner allting utom salt, peppar och de eventuella stekta sparristopparna i soupmakern och välj programmet för slät soppa.
  • Servera soppan dekorerad med sparristopparna samt salt och grovmalen svartpeppar efter smak.
Rulla till toppen