Servera den här gröna ljuvligheten med extra ädelost och krutonger för maximal njutning. Styrkan på ädelosten kan väljas efter tycke och smak, men våga gärna välja en av det lite starkare slaget.
Broccoli- ädelostsoppa
Tillagningstid 24 minuter
Kalorier: 215kcal
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 360 g Broccoli små buketter
- 70 g ost typ Kvibille gräddädel
- 70 g gul lök delad
- 7 dl grönsaksbuljong
- 1,5 msk olivolja extra
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser utom olivoljan i SoupMakern och välj programmet för slät soppa.
- Ringla över en halv matsked olivolja över soppan strax före servering.
Anteckning
Energifördelning (en portion):
Fett: 14 gram
Protein: 10 gram
Kolhydrater: 7 gram Kcalorier: 205 / portion
Fett: 14 gram
Protein: 10 gram
Kolhydrater: 7 gram Kcalorier: 205 / portion
Nutrition
Kalorier: 215kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 9g | Fat: 13g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 19mg | Natrium: 467mg | Kalium: 554mg | Fiber: 3g | Socker: 8g | Vitamin A: 1200IU | Vitamin C: 149.3mg | Kalcium: 220mg | Järn: 1.6mg
En av de godaste sopporna jag provat hittills.