Chokladbollar med päron

Chokladbollar är kladdigt gott som är roligt att göra med barnen. Själva smeten går snabbt att förbereda, om du gör små bollar eller stora är en smaksak. Förvara dem svalt så behåller de sin fräschör längre.

En klassisk godsak för både barn och vuxna

Chokladbollar med päron

Måltid: Fikabröd, Godis
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 25 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 st päron Conference
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl havregryn
  • Pärlsocker

Instruktioner

  • Blanda rumsvarmt smör och socker. Blanda ner kakao, vaniljsocker och ungefär hälften av havregrynen. Blanda väl.
  • Skala och grovriv päronet. Blanda ner det i smeten.
  • Tillsätt resten av havregrynen. Blanda väl igen.
  • Häll upp pärlsockret på ett fat och rulla bollarna. Tvätta händerna ofta, lätt fuktade händer kladdar mindre.
Rulla till toppen