Det började med grundreceptet för formfranska som fanns i receptboken som medföljde bakmaskinen, men då receptets proportioner mellan mjöl och vatten var bort i tok övergick allting snabbt till experimenterande. Efter att ha ändrat alla möjliga proportioner och bytt ut ett par ingredienser blev detta resultatet – ett gott och enkelt men ganska vardaglig formbröd som passar bra både som det är och efter en tur i brödrosten.
Formbröd
Tillagningstid 3 timmar 40 minuter
Portioner 1 limpa
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 400 ml vatten lite varmare än fingervarmt
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 3 msk pulvermjölk
- 600 g vetemjöl
- 1,5 tsk torrjäst för matbröd
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i tur och ordning.
- Välj meny 1 på bakmaskinen och tryck på start, alternativt ställ in timern och du vill ha brödet färdigt senare. Om du har en bakmaskin av en annan modell än Tefal Home Bread XXL väljer du tillagningsalterantivet för vanligt vitt bröd.