Till efterrätter har jag noterat att riktigt mogna bananer är bäst. Skalet kan se lite svart och fläckigt ut, i vissa fall rent eländigt ut men bananen inuti är jättefin! De riktigt mogna bananerna är de med rikast smak, de som fortfarande är gulgröna eller gula i skalet har inte alls samma potenta, rika smak. De riktigt mogna bananerna mjuknar fortare i ugnen dessutom!
Kanelbakade bananer
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 2 st bananer
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk brun farin
- 2 msk citronsaft
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smörj en ugnssäker form med rikligt med smör.
- Skala bananerna, klyv dem på längden och lägg i formen. Strö över kanel, vaniljsocker, farin och citronsaft.
- Stek mitt i ugnen ca 5-10 min tills bananerna är varma och lite mjuka.
- Servera med glass och toppa eventuellt med lite hackade nötter.