Jordgubbsmuffins

Det behöver inte vara svårt att muffins som är lite utöver det vanliga som förgyller fikastunden. Här är det bara mosade jordgubbar som förhöjer smaken, sedan handlar resten som hur du serverar dem. Naturella, dekorerade med florsocker, kanske med vispad grädde och jordgubbssylt som en bakelse – det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Ett gott sätt att använda jordgubbar.

Jordgubbsmuffins

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 12 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 200 gr vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 gr jordgubbar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Smält smör och häll ner mjölken.
  • Rör ner mjölk och smörblandningen i äggsmeten.
  • Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten.
  • Om du använder färska jordgubbar räcker det att mosa dem med en gaffel. Om de är frysta, kör dem i mikrovågsugnen tills de är så ljumma och mjuka att du kan mosa dem med en gaffel. Blanda ner jordgubbarna i smeten och vispa tills smeten är jämn.
  • Fördela smeten i muffinsformar som du gärna kan placera i en muffinsplåt. Fyll formarna till som mest 3/4 med smet eftersom det kommer att jäsa.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, känn med sticka så de är klara.
  • När de är svala nog att servera, pudra gärna med florsocker som dekoration.
Rulla till toppen