Medan säsongen för jordgubbar ännu inte är slut kan man passa på att göra sin egen jordgubbssylt, till festliga tillfällen. Smaken blir helt annorlunda än den köpta, i mitt tycke mycket godare eftersom det verkligen smakar jordgubbar om sylten!
Jordgubbssylt med kanel
Tillagningstid 1 timme 20 minuter
Portioner 1 l
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 600 g jordgubbar rensade och snoppade
- 3 dl socker
- 1 kapsyl Atamon
- 0,5 flaska pektin
- 2 st kanelstång
- 1 st citron saften
Instruktioner
- Rensa, skölj och snoppa bären. Dela de största bären. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret, citronsaften och kanelen och låt bären safta till sig ordentligt, knappt en timma.
- Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Ta av från värmen, ta upp kanelstängerna och tillsätt pektinet. Följ instruktionerna på flaskan om det står att du ska göra annorlunda.
- När sylten börjat svalna något kan du hälla i atamon och därefter hälla upp sylten på väl rengjord burk.