Ingefära, kokos och curry ger denna krämiga soppan härlig smak, men vill du ha den stark får du byta currypastan mot en chilifrukt för det här är en mild soppa. I SoupMakern går den på ett kick att göra, proceduren blir lite stökigare i kastrull eftersom ingefäran måste finfördelas för att inte bli för dominant. Det är en slät soppa, ska inte vara några klumpar i.

Kokossoppa
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 400 g krossade tomater
- 400 ml kokosmjölk
- 100 g gul lök
- 100 ml vatten
- 10 g ingefära färsk
- 1 tsk currypasta röd
- 0,5 dl kokosflingor
- 2 msk torkade örtkryddor t ex koriander
- salt
Instruktioner
- Mät upp tomater, kokosmjölk, lök, vatten, ingefära och currypasta i soppmaskinen.
- Välj programmet för slät soppa och låt maskinen göra sitt jobb, det tar 24 minuter.
- Smaka av soppan med lite salt. Garnera med kokosflingor och örtkryddor strax före servering.