Ingefära, kokos och curry ger denna krämiga soppan härlig smak, men vill du ha den stark får du byta currypastan mot en chilifrukt för det här är en mild soppa. I SoupMakern går den på ett kick att göra, proceduren blir lite stökigare i kastrull eftersom ingefäran måste finfördelas för att inte bli för dominant. Det är en slät soppa, ska inte vara några klumpar i.

En krämig soppa med smaker hämtade från det indiska köket.

Kokossoppa

Måltid: Soppa
Kök: Indien
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 100 g gul lök
  • 100 ml vatten
  • 10 g ingefära färsk
  • 1 tsk currypasta röd
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 2 msk torkade örtkryddor t ex koriander
  • salt

Instruktioner

  • Mät upp tomater, kokosmjölk, lök, vatten, ingefära och currypasta i soppmaskinen.
  • Välj programmet för slät soppa och låt maskinen göra sitt jobb, det tar 24 minuter.
  • Smaka av soppan med lite salt. Garnera med kokosflingor och örtkryddor strax före servering.