Pumpapaj utan grädde

Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt att göra pumpapajen utan grädden. Vill du ha det ändå ska du tillsätta 1,5 dl vispgrädde sist i smeten, innan du häller ner den i pajskalet.

Pumpapaj

Kök: Amerikanskt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 pkt pajdeg färdig
  • 700 g pumpa skalad, urkärnad
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 3 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 4 tsk majsstärkelse

Instruktioner

  • Förgrädda pajskalet enligt instruktionerna på förpackningen. Sänk därefter ugnen till 175°C.
  • Skala och dela pumpan i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Lägg i stjärnanis och kanel. Låt sjuda i cirka 20 minuter tills pumpan är helt mjuk.
  • Häll av pumpan ordentligt och plocka bort kryddorna. Lägg pumpan i en skål och stavmixa slätt.
  • Vispa ägg, farinsocker och rörsocker poröst. Vispa ner pumpapurén, kanel, ingefära och majsstärkelse.
  • Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills fyllningen stannat.
  • Låt svalna helt. Servera med grädde eller vaniljglass.
Rulla till toppen