Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt att göra pumpapajen utan grädden. Vill du ha det ändå ska du tillsätta 1,5 dl vispgrädde sist i smeten, innan du häller ner den i pajskalet.
Pumpapaj
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 pkt pajdeg färdig
- 700 g pumpa skalad, urkärnad
- 2 st stjärnanis
- 1 st kanelstång
- 3 st ägg
- 1 dl rörsocker
- 1 dl farinsocker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 4 tsk majsstärkelse
Instruktioner
- Förgrädda pajskalet enligt instruktionerna på förpackningen. Sänk därefter ugnen till 175°C.
- Skala och dela pumpan i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Lägg i stjärnanis och kanel. Låt sjuda i cirka 20 minuter tills pumpan är helt mjuk.
- Häll av pumpan ordentligt och plocka bort kryddorna. Lägg pumpan i en skål och stavmixa slätt.
- Vispa ägg, farinsocker och rörsocker poröst. Vispa ner pumpapurén, kanel, ingefära och majsstärkelse.
- Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills fyllningen stannat.
- Låt svalna helt. Servera med grädde eller vaniljglass.