Medan säsongen för jordgubbar ännu inte är slut kan man passa på att göra sin egen jordgubbssylt, till festliga tillfällen. Smaken blir helt annorlunda än den köpta, i mitt tycke mycket godare eftersom det verkligen smakar jordgubbar om sylten!

Jordgubbssylt med kanel
I det här receptet kompletterar jag med lite kanel för lite pepprighet och en citron för mer syra.
Jordgubbssylt med kanel
I det här receptet kompletterar jag med lite kanel för lite pepprighet och en citron för mer syra.
Portioner Tillagningstid
1l 1timma
Portioner
1l
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: l
Ingredienser
Portioner: l
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Rensa, skölj och snoppa bären. Dela de största bären. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret, citronsaften och kanelen och låt bären safta till sig ordentligt, knappt en timma.
  2. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Ta av från värmen, ta upp kanelstängerna och tillsätt pektinet. Följ instruktionerna på flaskan om det står att du ska göra annorlunda.
  3. När sylten börjat svalna något kan du hälla i atamon och därefter hälla upp sylten på väl rengjord burk.