Toscakakan blir snabbt en favorit vid fikat med sin saftighet och med toscaglasyren som kontrast. Du kan byta mandeln mot andra rostade nötter eller kokos om du är allergisk.

Toscakaka
Försvinnande god och saftig tack vare det knäckiga täcket. Om du inte tycker om honung går det lika bra med samma mängd ljus sirap istället.
Toscakaka
Försvinnande god och saftig tack vare det knäckiga täcket. Om du inte tycker om honung går det lika bra med samma mängd ljus sirap istället.
Portioner Tillagningstid
12bitar 45min
Portioner
12bitar
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
  5. Smält smöret till glasyren i en kastrull.
  6. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme 1–2 min tills smeten har tjocknat.
  7. Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min.
  8. Låt kakan stå kvar i formen en stund innan du stjälper upp den och låt svalna på galler.