Detta är en klassiker på kakfatet. Du gör den så enkel eller så komplicerad som du själv vill. 2×2 rutor är grundformen, vill du göra 4×4 eller fler behöver du bara rulla tunnare rullar och börja bygga. Släpp ut din inre ingenjör!
Schackrutor
Tillagningstid 1 timme
Portioner 50 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 krm vaniljsocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
Instruktioner
- Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker och mjöl i en matberedare eller på arbetsbänk.
- Dela degen i två delar. Blanda kakao i en av dem. Platta ut delarna något och lägg i plastpåsar. Låt vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 175°
- Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg en ljus och en mörk bredvid varandra, och byt plats på färgerna i nästa lager.
- Tryck samman längderna så att de bildar en fyrkant. Låt dem vila i kylen i en kvart, tjugo minuter så blir degen lättare att skära senare.
- Skär i skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Låt dem svalna helt innan du tar av dem av plåten.