Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…
Stroganoff kan man göra på många sätt, här har vi…
Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…
Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…
Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till…
Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för…
I det här receptet får du ta mängderna med en…
Potatis- och purjolöksoppa är en klassiker vars ursprung har gått…
Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med…