Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Västerbottenjärpar

Västerbottenjärpar

Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…

Kyckling Stroganoff

Kyckling Stroganoff

Stroganoff kan man göra på många sätt, här har vi…

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…

Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss,…

Minestrone

Minestrone

Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för…

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolöksoppa är en klassiker vars ursprung har gått…

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med…

pannbiff

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade…

Rulla till toppen