Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju…

Julköttbullar

Julköttbullar

Köttbullarna som serveras till jul smakar på ett alldeles speciellt…

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka är god, snabb och billig husmanskost, och det är få…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Älgfärs är så gott redan i sig att jag är…

Rulla till toppen