Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolöksoppa är en klassiker vars ursprung har gått…

Gräddstuvad ungnötslever

Gräddstuvad ungnötslever

En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått skäll på grund…

Spenatpannkaka

Spenatpannkaka

Pannkakor till lunch? Inga problem, gör pannkakan lite matigare med…

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju…

Julköttbullar

Julköttbullar

Köttbullarna som serveras till jul smakar på ett alldeles speciellt…

Kalvstek

Kalvstek

Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…

Minestrone

Minestrone

Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för…

Isterbandspytt

Isterbandspytt

Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Rulla till toppen