Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Det blir inte fest för en smålänning utan ostkaka. Genom…
Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…
Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…
Den vanliga svenska köttbullen går att variera i det oändliga,…
Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…
Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött…
Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…
De klassiska svenska kåldolmarna är en import från Turkiet, enligt…
Älgfärs är så gott redan i sig att jag är…
Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…
Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…
En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått skäll på grund…