Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…
Det blir inte fest för en smålänning utan ostkaka. Genom…
Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska…
En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…
Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…
Köttbullarna som serveras till jul smakar på ett alldeles speciellt…
Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen…
Potatis- och purjolöksoppa är en klassiker vars ursprung har gått…
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…