Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Korv a la Forsell

Korv a la Forsell

Korvgryta a la Forsell är klassisk skolmatsalsmat för alla över…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Potatisbullar

Potatisbullar

Potatisbullar är en av de där rätterna jag brottats med.…

Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra…

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Tycker du den vanliga ugnspannkakan mättar för dåligt kanske det…

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ett stycke klassisk husmanskost, en räddare i nöden när man…

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka är god, snabb och billig husmanskost, och det är få…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Rulla till toppen