Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Isterbandspytt

Isterbandspytt

Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…

Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka

Det blir inte fest för en smålänning utan ostkaka. Genom…

Kornmjölsgröt

Kornmjölsgröt

Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…

pannbiff

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Julköttbullar

Julköttbullar

Köttbullarna som serveras till jul smakar på ett alldeles speciellt…

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Korv stroganoff har hämtat inspiration från klassikern biff stroganoff och…

Senapssill

Senapssill

Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen…

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolöksoppa är en klassiker vars ursprung har gått…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Rulla till toppen