Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
I det här receptet får du ta mängderna med en…
Potatis- och purjolöksoppa är en klassiker vars ursprung har gått…
En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått skäll på grund…
Pannkakor till lunch? Inga problem, gör pannkakan lite matigare med…
Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med…
Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…
Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju…
Köttbullarna som serveras till jul smakar på ett alldeles speciellt…
Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…
Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för…
Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…
Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…