Varm choklad

Varm choklad är knappast den mest avancerade drycken man kan göra, ändå är det en dryck som många associerar med vinter. När man kom in efter en dag i pulkabacken och fått på sig torra kläder och doppade ostsmörgåsar i chokladen så att smöret smälte och bildade fettpärlor som flöt på ytan. Om man hade riktig tur hade någon tagit med sig en termos med den varma drycken till skidbacken så att man kunde sitta i en snödriva och värma sig.

Om man ska ska vara lite petig kanske det här bäst kan kallas för ett grundrecept på varm choklad som visserligen klarar sig bra på egen hand, men det är enkelt att göra variationer. Du kan till exempel röra ner lite kanel eller varför inte en nypa chili eller ingefära tillsammans med kakaon och sockret för att få en annan smaknyans.

Om du ska servera chokladen direkt i en kopp är det trevligt att låta några marshmallows flyta på ytan och pudra med en gnutta kakao, eller komplettera drycken med en klick vispad grädde och ringla lite chokladsås över.

Varm choklad

Måltid: Dryck
Kök: Okänt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 4 tsk kakao
  • 4 tsk strösocker

Instruktioner

  • Värm mjölken i en kastrull. Tänk på att den ska bli riktigt varm men inte koka.
  • Rör ner kakao och socker i kastrullen och fortsätt att röra tills sockret är upplöst.
  • Häll upp i muggar eller i en termos.
Rulla till toppen